Jäsentiedote 3/2020

Johtokunta kokoontui sähköisesti 1.4.2020. Pääasia oli tietysti korona ja sen vaikutukset pelaamiseen ja seuran talouteen.

Kuten kaikki liiankin hyvin tiedämme, näemme nyt maksimissaan toukokuun loppuun. Golfliitto tiedottaa esimerkillisesti ja meillä on myös hyvä tieto Pohjanmaan alueen kenttien tilanteista. Valmistaudumme tulevaan kauteen Golfliiton ja valtioneuvoston rajoitusten mukaisesti tällä hetkellä.

Se mitä tiedämme Suomen tilanteesta on seuraava: Ravintolat kiinni toukokuun loppuun. Kilpailuja ei saa pitää ennen kesäkuun alkua. Valmistaudumme tulevaan kauteen Golfliiton ja valtioneuvoston rajoitusten mukaisesti tällä hetkellä.

Ja koska emme asu umpiossa, viimeiset tiedot muista pohjoismaista: Tanska avannut uudelleen kenttänsä, Norjassa kaikki kentät suljettu, Ruotsissa ei rajoituksia. Ruotsissa on asetettu kilpailukielto kesäkuun loppuun saakka.

Valmistelemme kentän avaamista noin puolen kuun paikkeilla seuraavin ehdoin:

  • Ravintola ja klubitalo kiinni toukokuun loppuun. Take-Away myyntiä mietitään ja jäseniltä toivotaan ehdotuksia paketin sisällöstä.
  • Pro-Shop kiinni
  • Maksimissaan pelaaminen kahden hengen ryhmissä. Sama asuntokunta 3-4 henkilöä.
  • Väylä wc:t auki.
  • Pallopesurit huputettu.
  • Lipunnostokielto.
  • Bunkkereissa ei haravia.
  • Seuran kärryjen ja golfautojen käyttökielto
  • terassilla kokoontumiskielto

Huhtikuun loppuun saakka miehityksemme on minimissään (4,6 hlöä) ja johtokunta seuraa taloutta ja koronatilannetta kerran viikossa pidettävin sähköisin kokouksin. Kaikkiin julkisuudessakin mainittuihin yritysten selviytymistoimenpiteisiin on tartuttu ja uusia mietitään. Eli suomenkielellä: Johtokunta on tehnyt 1. luonnoksen puolipitkän aikavälin selviytymissuunnitelmasta, jota tarkennetaan koko ajan. Eli kulut ja investoinnit on pakko sopeuttaa.

Yllä oleva on se, mitä johtokunta voi ja pitää tässä tilanteessa tehdä. Mutta vetoan jäseniin. Tulkaa pelaamaan. Jäsenkunnan pitää ymmärtää, että jos joudumme pitkäänkin toimimaan minimimiehityksellä, se väistämättä näkyy kentän kunnossa ja palvelutasossa. Nyt kaivataan sitä seurahenkeä. Jäsenet ovat seura.

Alkavasta viikosta on luvattu lämmintä ja edessä on pääsiäinen. Ymmärrettävästi perinteisiä kevättalkoita ei voida pitää. Siksi julkaisemme alkuviikosta kohdelistan, josta jokainen voi valita itselle ja toiselle talkookaverille sopivan urakan. Pääsiäisen jälkeen voi parhaimmillaan olla edessä kentän avaus ja olisi hienoa, jos puitteet olisivat kunnossa.

Ja vielä muistutus jäsenille. Muistakaa rangen ja sen lähiympäristön jo aikaisempina vuosina voimassa ollut tupakointikielto.

Kyllä tämä tästä

Krister Höglund, pj