Jäsentiedote 4/2020

9.4.2020

Johtokunta kokoontui jälleen sähköisesti 8.4. Pääasia edelleen oli korona.
Valmistaudumme kentän avaamiseen puolenkuun (huhtikuu) paikkeille seuraavin ehdoin:

 • Ravintola ja klubitalo kiinni toukokuun loppuun. Take-Away myynti otetaan käyttöön mahdollisimman pian sillä ehdolla, että paketin sisältö nautitaan anniskelualueen (terassi+ klubitalo) ulkopuolella
 • Varaukset Nexgolfin kautta
 • Pro-Shop kiinni
 • Pelaaminen maksimissaan kahden hengen ryhmissä.
 • Väylä wc:t auki.
 • Pallopesurit huputettu.
 • Lipunnostokielto.
 • Bunkkereissa ei haravia.
 • Seuran kärryjen ja golfautojen käyttökielto
 • Terassilla kokoontumiskielto
 • Ei kilpailuja ennen kesäkuun alkua

Muutosta sen verran, että edes samaan perhekuntaan kuuluvat eivät saa pelata suuremmissa kuin kahden hengen ryhmissä. Tämä on Suomen Golfliiton ja toiminnanjohtajien suositus (FGMA). Lisäksi pelirytmin kannalta on hyvä, että ryhmät ovat saman kokoisia. Muutosta on myös tullut siltä osin, että rangella käytetään rangen pallokorien sijaan omia muovipusseja tai ämpäreitä pallojen otossa automaatista.

Kävimme läpi seuran taloutta maaliskuun lopun tilanteen perusteella. Olemme edellisen vuoden tahdissa, joka on positiivinen asia. Yhteistyökumppanuuksien tilanne on myös kohtuullisella tasolla. Mutta perinteisesti näemme taloudelliseen tilanteen vasta juhannuksen tienoilla. Tuloslaskelmaa tutkiessa totean yhden karun todellisuuden. Pelimaksujen viimeinen eräpäivä oli 31.3. ja maaliskuun loppuun mennessä budjetoidusta tasosta oli maksettu noin puolet. Eli puolet jäsenistämme maksavat maksunsa vasta kentän avautuessa. Toki nyt tilanteeseen vaikuttaa koronan luoma uhka. Mutta tämä on seurapohjaisen kentän heikkous/vahvuus. Vetoan jäseniimme. Maksakaa maksunne. Jos koronan vaikutus omaan talouteen pelottaa, niin ottakaa yhteyttä toiminnanjohtajaan. Järjestelyvaraa löytyy.

Joka tapauksessa olemme varautuneet koronan taloudelliseen vaikutukseen kaikin käytettävissä olevin keinoin. Suurin kuluerämme on henkilöstökulut. Johtokunta on päättänyt, että toukokuun loppuun saakka pidämme minimimiehityksen (4,6 henkilöä). Seuraamme tilannetta ja olemme valmiita reagoimaan nopeasti. Mutta johtopäätös tällä hetkellä on, että joudumme toimimaan aikaisempia vuosia selvästi pienemmällä miehityksellä tämän ja ensi vuoden niin kentällä kuin asiakaspalvelussa. Yllä oleva voi tuntua osin negatiiviselta. Siinä voi nähdä myös paljon positiivista. Nyt on pakko miettiä, mikä on meille kaikkein olennaisinta pelaamisen kannalta.

Kilpailukielto toukokuun loppuun sekoitti kilpailukalenterin. Kilpailutoimikunta kokoontuukin ensi viikolla läpikäymään tilannetta ja tekemään tarvittavat muutokset.

Edessä on pitkä pääsiäinen. Jos on tekemisen puutetta, ottakaa yhteyttä kenttämestariin. Pienikin apu on suuri. Olisi hienoa, että paikat olisi tuunattu ennen kentän avaamista. Mutta muistakaa ryhmäkoko.
Johtokunnan suurin mietintäaihe on tilanne, kun rajoitteet on osin purettu. Millä miehityksellä toimimme. Jos jäsenillämme on mahdollisuus tehdä talkootyötä, niin ottakaa yhteyttä. Tarvetta tulee olemaan.

Pääsiäisiä

Krister Höglund, pj