Uusi kunniajäsen

Kokkolan Golf myönsi vuoden 2020 vuosikokouksen yhteydessä seuran kunniajäsenyyden Krister Höglundille.

Kunniajäsenyys myönnettiin tavasta poiketen jo Kristerin ”aktiiviuran” aikana, eikä vasta kun ura on niin sanotusti ohi. Toivommekin hänen jatkavan tarmokasta työtään seuran eteen edelleen!

Seuramme kunniajäsenet tällä hetkellä Karl-Johan Indola, Heikki Koski, Olli Peltoniemi, Juhani Seppälä ja Krister Höglund.

Perusteluita valintaan, lainaten myös Kristerin kunniajäsenyyden aloitteen tehnyttä jäsentämme, Heikki Koskea:

Mielestäni meneillään oleva puheenjohtajuuskausi on upea todiste Kristerin kyvystä johtaa seuraamme kaikkien yhteiseksi hyväksi esimerkillisellä tavalla. Seuran huomattava jäsenmäärän kasvu, talouden kohentuminen ja ennen muuta hyvän seurahengen palautuminen jäsenistömme keskuuteen ovat palkitsemisen arvoinen asia, näinä ankeina aikoina. Vaikka koronan synkkä varjo leijui toimintamme yllä ja leijuu edelleenkin, iloisen yleisilmeen palaaminen joukkoomme kevensi jäsenistömme ”yleisahdistusta” kiitettävästi!

Harkitessanne esitykseni saattamista asianmukaiseen jäsenkäsittelyyn, palautan mieliinne (tai tietoonne) mm seuraavaa. Krister aloitti ansiokkaan toimintansa seuran ja eritoten seuramme talouden hyväksi jo vuonna 1988, silloin perustetun kentän laajennustoimikunnan jäsenenä. Hän oli tehtävään erinomainen valinta hyvän kaupallisen osaamisensa vuoksi. Hänen tehtävänsä siinä toimikunnassa oli vastata tilinpidosta ja varainhoidosta mittavan rakennusurakan eri tarpeissa. Olimme mm. Kristerin kanssa päävelallisina KOP:sta nostetun, silloisen ‪400.000 markan rakentamisluotossa. Tämän toimikunnan tehtävistä Kristerille jäikin sitten mittava työmaa seuran kirjanpidon- ja varainhoidon asianmukaisesta hoidosta. Tuohon aikaan urheiluseurojen talous- ja kirjanpitopuoli ei varmaankaan ollut monelle muulla seuralla luottamusta herättävällä tasolla. Joka tapauksessa – Krister loi seurallemme asianmukaisen ja luotettava kirjanpito- ja varainhoitokäytännön. Sen lisäksi hän P. Buddaksesta lähtien on ollut opastamassa ja tukemassa seuramme palkattuja varainhoitajia ja toiminnanjohtajia. Krister on toiminut seurassamme useaan otteeseen mm. puheenjohtajana ja sihteerinä ym. tärkeissä tehtävissä sekä myös osallistunut golfliiton edustajistoon.

Tarkoituksena oli tehdä esitys ehdollepanotoimikunnalle, ei suinkaan yhden miehen elämäkertaa. Tarkemmat ajanjaksot ja tehtävät ovat tallennettuna seuramme arkistoon josta tarvittaessa
löytyvät. Poiketaanpa siis Kristerin kohdalla perinteisestä tavasta arvostaa miestä vasta ”kummun laidalla” Seuramme osoittakoon hänelle kiitoksen mittavasta työstä ”tässä ja nyt” kutsumalla hänet
kunniajäseneksi. (Säilyköön kuitenkin tarmo ja osaaminen tulevinakin vuosina.)


Kunnioittavasti
jäsen 1146, Heikki Koski

Heikin aloite tuli hyvällä hetkellä, olimme johtokunnassakin pohtineet (ilman Kristeriä), että miten huomioida Krister hienosta työstä, perustuen varsinkin kuluneen vuoden näyttöihin.

Johtokunta on päässyt seuraamaan Kristerin toimia läheltä, alla listattuna muutamia perusteluita kunniajäsenyyden myöntämiseen:

  • Pitkä ura vapaaehtoistyötä KoG:n eteen ja todellista uhrautumista tiukemmissakin tilanteissa
  • Esimerkillistä johtajuutta vaikeina aikoina
  • Rohkeita, edistyksellisiä ja viisaita esityksiä seuran kehittämiseen
  • Toiminnan laaja-alainen ymmärrys paikallisesti ja Suomen tasolla
  • Positiivisuuden ja luottamuksen ilmapiirin rakentaminen
  • Mainiota yhteistyökykyä moneen suuntaan, mm. kaupunki, lähiseurat, golfliitto ja tärkeimpänä meidän jäsenistö

Onnea siis uudelle kunniajäsenelle!

Lämpimästi onnitellen,

Kokkolan Golf

Yllättynyt puheenjohtaja
Krister KoG kunniajäseneksi 2020
Krister Höglund KoG kunniajäseneksi 2020