Hyvät Kokkolan golfin jäsenet!

Viestittelen ensimmäistä kertaa seuran kapteenin ominaisuudessa. Kuluva kausi on ollut seuralle menestyksellinen mm. uusien golfjäsenien määrän näkökulmasta. Pitkään haaveiltu tuhannen jäsenen rajapyykki rikkoontui jo tovi sitten. Jäsenmäärän lisääntyminen on näkynyt kentällä positiivisesti monellakin tapaa: Keskimääräiset ryhmäkoot lähdöistä ovat kasvaneet, täysin vapaat ajat ovat vähentyneet ja näiden lisäksi kentällä tapaa runsaasti uusia innokkaita golfpelaajia. Meidän hyvähenkisessä golfyhteisössä autetaan ja opastetaan ystävällisesti uusia pelaajia hyvin mielellään. Aina kannattaa kysyä, jos jokin asia mietityttää.

Tässä vaiheessa kautta kenttä on ajankohtaan nähden todella upeassa kunnossa. Kuivan ja kuuman kesän jälkeen vettä on satanut sopivasti, kenttä viheriöi ja spinni puree viheriöllä.

Muutama muistutettava asia golfhuumassa liittyy A) kentän hoitoon B) turvallisuuteen C) pelin sujuvuuteen

Kentän hoito

-pidä aina mukana kierroksella griinihaarukkaa

-työnnä griinihaarukka alastulojäljen taakse noin 45 asteen kulmassa ja työnnä maata kohti kuopan keskiosaa eri kohdista. Taputtele pinta varovasti tasaiseksi putterin pohjaosalla.

-samalla tavalla voi korjata muitakin mahdollisia korjaamattomia jälkiä

– korjaa lyöntijäljet kentällä asettamalla irronnut divotti lyöntikohtaan ja astumalla siihen reippaasti jalalla. Parhaassa tapauksessa lyöntijälkeä ei edes erota kunnon asettelun jälkeen.

Harrastuksen turvallisuus on tärkeimpiä asioita yleisen viihtyvyyden ja hyvinvoinnin kannalta

Muistathan aina huutaa FORE!, kun on vaarana, että pallosi suuntautuu kohti toista väylää, toisen väylän tii-paikalle tai toisen väylän greenille. Meillä näitä avauspaikalta syntyviä mahdollisia vaaratilanteita löytyy moneltakin väylältä. Myös rangealueelta pallo voi lentää ykkösväylälle. Varoita tästäkin huudolla. Koskaan ei haittaa, jos huutaa turhaan!

Pelin sujuvuus

Pelinopeus on yleinen puheenaihe, varsinkin silloin, kun kierrosnopeudet alkavat laahata ja kentälle syntyy jonoa. Jotta pelaaminen olisi mahdollisimman sujuvaa, muistutan kaikkia pelaajia yleisistä ohjeista ja neuvoista, joiden avulla peli voi edetä hieman paremmin. 

-Jos huomaatte, että peliryhmä jää jälkeen yhden reiän verran, hitaamman ryhmän on tällöin hyvä antaa takana tulevalle ryhmälle ohituslupa. Jos peliryhmän pelinopeus hidastuu vain hetkellisesti, on ryhmän pyrittävä palata normaalinopeuteen. Hidas ryhmä voi pelin jouduttamiseksi myös ohittaa yhden väylän, ja jättää sen tyhjäksi tuloskortissa. 

-Ole valmiina pelaamaan vuorollasi.

-Valitse maila ajoissa ja laita hanska käteen odotellessasi lyöntivuoroasi.

-Mene omalle pallollesi välittömästi, kun sen voit tehdä turvallisesti.

-Etäisyyden lipulle voit tarkistaa tai mitata samalla, kun menet pallollesi.

-Mailakärryt ja -laukut tulisi viheriön läheisyydessä jättää paikkaan, josta pääsee jatkamaan nopeasti suoraan seuraavalle tiiauspaikalle.

-Tutustu puttilinjaasi, kun toiset puttaavat. Vältä kuitenkin häiritsemästä muita.

-Kun kaikki ovat putanneet, poistu viheriöltä ripeästi. Rohkaisen kaikkia etenemään kentällä reippaasti.

-Tulosten merkinnät voit tehdä matkalla seuraavalle tiille.

-Pelaa varapallo vain, jos pallosi on vaarassa kadota muualle kuin vesiesteeseen tai kentän rajojen ulkopuolelle. Pallon maksimi etsintäaika on 3 minuuttia. 

Ns. Kapteeninkisa pelataan sunnuntaina 26.9.2021. Kapteenin kisa pelataan mielenkiintoisesti väärään suuntaan ja tiiauspaikat ovat sijoitettu eri paikkoihin kuin normaalisti. Kerää rohkeasti oma ryhmä ja osallistu tähän jännittävään kisaan.

Terveisin kapteeni Harri ​