Caddiemaster 06 823 8600

Petter palaa kotiviheriöille

Kokkolan Golfin uusi toiminnanjohtaja Petter Lillvik korostaa yhteistyön ja asiakaspalvelun merkitystä uudessa työssään, jonka hän aloittaa 22. helmikuuta.

Uudet ideat eivät odota lunten sulamista!

 – Uskon, että kokemukseni johto-  ja kehittämistyössä hotelli- ja ravintola-aloilla on hyväksi myös Kokkolan Golfia johdettaessa.

 – Olen tullut jäädäkseni. On hienoa työskennellä harrastuksen parissa ja nimenomaan Kokkolassa, sanoo paluumuuttaja.

Lillvik tietää, että Kokkolassa golfia on pelattu ja pelataan yhdistyspohjalla. Hän uskoo voivansa tuoda tiettyä yritysmäisyyttä jokapäiväiseen toimintaan ja sen kehittämiseen.

Hän on ehtinyt miettiä markkinointia ja esimerkiksi sitä, miten lisätä vieraspelaajien joukkoa. 

– Koronan takia esimerkiksi vieraspelaajia tuskin voidaan vielä tänä vuonna saada lisää merkittävästi, ei etenkään ulkomailta.  Jatkossa voisi yrittää yhteistyötä esimerkiksi Kokkolan ystävyyskaupunkien kanssa. Markkinoinnissa yhteistyö kaupungin matkailutoimen kanssa on tietenkin tärkeää kehittämällä erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia.

– Voimme tuoda elämää ja myös liikevaihtoa kerholle.

– Omat jäsenet, yhteistyökumppanit ja muut sidosryhmät ovat tietenkin elintärkeitä golfseuralle. Niitä on palveltava ja niille on tarjottava vastinetta sijoituksille.

Lillvik tietää, että kerhon jäsenmäärä kasvoi reippaasti viime vuonna ja hän toivoo, että uudet pelaajat ja perheet tuovat myös lapsensa ja nuorison Isojärven viheriöille. Nuoriin kannattaa panostaa niin kuin joskus aiemmin. He tuovat jatkuvuutta.

Petter on itse golfperheen kasvatti ja aloitti 1977. Isä Kalle toi kaikki kolme poikaansa golfin pariin ja äiti Maritakin on pelannut aika ajoin näihin vuosiin saakka.

 – Itse en ole ollut minkään kerhon jäsen ulkomailla eikä mulla ole ollut edes tasoitusta. Olen pelannut ystävien ja liikekumppanien kanssa.

Petter aloittaa uudessa työssään 22.2. Asiakaskokemuksen kehittäminen on yksi hänen vahvuuksiaan.

Kiinaan Petter Lillvik lähti vuonna 1995 vaihto-opiskelijana. Tarkoitus oli viettää Hainanin turistialueella Haikoin kaupungissa kolme kuukautta. Kun tuleva vaimo löytyi, ensimmäiselle keikalle tulikin mittaa seitsemän kuukautta.

Vaimo on kotoisin Kunmingin miljoonakaupungista Thaimaan rajan läheisyydestä ja sinne Petter lähti työnhakuun syksyllä 1996.

– Sain lopulta työtä Holiday Inn hotellissa, jossa oli muun muassa Nokian toimisto.

Tuleva toiminnanjohtaja ehti työskennellä Kiinassa erilaisissa kehitys- ja johtotehtävissä Kunmingin lisäksi Wuhanissa ja Sanyan kaupungissa Hainanin alueella, josta on kehittynyt Kiinan golfkeskittymä.

Sitten vuonna 2014 hän sai kutsun, josta ei niin sanotusti voinut kieltäytyä, Georgiaan ja sen pääkaupunkiin Tbilisiin uuden hotellin rakentamiseen hotellin johtajana.

– En edes tarkkaan tiennyt missä Georgia oikein sijaitsee, mutta pienen taivuttelun jälkeen suostuin. Georgia on upea maa ja siellä on upeita ihmisiä, vaikka onkin sijainniltaan haastava.

Georgiassa, lähempänä Eurooppaa ja Suomea Lillvikit rupesivat miettimään mitä tulevaisuudessa?

– Päämäärä oli alun perin Kokkola ja ryhdyimme neljä vuotta sitten rakentamaan tänne toisen kodin, toinen on Kunmingissä. Vaimo muutti Kokkolaan ensin vuonna 2018. Hän on opiskellut suomea ja on saanut työtäkin Attendon palveluksessa.

Petter sai pestin vuonna 2019 Naantali Spassa ja Ruissalo Spassa hotellien operatiivisena johtajana.

– Sitten tuli korona ja molemmat hotellit suljettiin kuukaudeksi. Sen jälkeen päätös paluusta Kokkolaan varmistui. Lopetin työt Turussa viime vuoden elokuussa.

Kokkolasta uutta työtä ei ollut helppoa löytää ja ajattelinkin perustaa konsultointiyrityksen. Sitten golfkerhon vetäjän paikka tuli auki ja innostuin heti tästä mahdollisuudesta.

– Valintaprosessi oli tosi mielenkiintoinen ja vaativa, tunnustaa Petter. Mutta nyt on hyvä fiilis ja into päällä.

Pro Antin mukaan uuden toiminnanjohtajan lyönti on puhdas sisältä ulos ja osuma hyvä.

Haastattelu Jouko Pensaari, kuvat Aki Paavola