Seuratiedote 2/2023

Hyvät jäsenet
 
Kausi on pelattu. Seuravana on vuorossa vuosikokous 16.11. Minun osaltani puheenjohtajuus päättyy tähän kauteen. Kun neljä vuotta sitten otin puheenjohtajuuden vastaan, mielessä oli tiettyjä linjauksia, jotka halusin viedä läpi. Yhteistyössä johtokunnan kanssa siinä onnistuttiin ja tulokset näkyvät. Players First mittaustulokset viimeiset kolme vuotta ovat olleet riittävän hyvällä tasolla. Ja tärkeintä. Kenttä on ollut hyvässä kunnossa, vaikka resursseilla ei ole voinut mässäillä. Johtokuntaa kiitän erikseen hyvästä yhteistyöstä. On ollut hyvä keskusteleva johtokunta. Ja tottakai pitää kiittää toimivaa johtoa ja koko muuta henkilökunta vuosien aikana.. Mutta yhdeksän vuotta johtokunnan puheenjohtajana ja 16 vuotta johtokunnan jäsenenä riittänevät. Nyt on vaihdon aika.

Mutta paljon merkittävämpi on ollut Matti Valavaaran golfura, joka myös päättyy tähän kauteen. Johtokunnassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1993; 30 perättäistä vuotta. Ja Matin osalta kyse ei ollut pelkästään johtokuntatyöstä. Ilman Mattia moni kenttähanke ei olisi mennyt eteenpäin. Niin suuri on hänen panoksensa ollut. Kiitos Massi.
 
Yksi tärkeä tavoite oli saada talous tasapainoon ja siinä ollaan päästy eteenpäin. Taloutta helpotti osin korona. Uhkasta tuli mahdollisuus. Kolme peräkkäistä vuotta yli 1.000 jäsentä antavat hyvän pohjan tulevaisuuden rakentamiselle. Kulut ovat toki myös kohonneet, mutta 1.000 jäsenen raja antaa tiettyä vakautta.
 
Väyläsadetusjärjestelmä viivästyi laitetoimitusvaikeuksien vuoksi. Pumput on nyt vihdoin saatu ja otetaan käyttöön keväällä. Mutta projektin seuraavat vaiheet vaativat erilaisia ratkaisuja, koska projektin loppuosan kustannukset ovat kohonneet merkittävästi. Ja nurkan takana (2026) odottaa seuran taloprojektin viimeinen normaalia isompi kertaerä. Näin se 20 vuotta on vierähtänyt.
 
Mutta miten tästä eteenpäin.Seura on 2026 lopussa käytännössä velaton. Seuran strategiassa johtokunta on linjannut tulevien investointien marssijärjestystä. Pääpaino on ja pitää olla kenttään kohdistuvissa panostuksissa. Onneksi sitä painetta helpottaa jonkin verran digitalisaatio. Robottileikkurit ovat nykypäivää ja niiden hintataso suhteessa perinteisiin leikkureihin on järkevämpi ja kentän työvoimaa voidaan suunnata toisenlaisiin tehtäviin. Mutta eivät robottileikkuritkaan mikään pelastus ole. Osaamisen merkitys kentänhoidossa ei häviä mihinkään. Nyt seinät ovat joka tapauksessa vieneet varoja liian kauan. Siinäpä tulevalle/tuleville johtokunnille työsarkaa.
 
Mielenkiintoisia ja antavia ovat nämä vuodet olleet. Nyt jatketaan rivijäsenenä ja tuetaan valittavaa puheenjohtaja ja johtokuntaa niin tarvittaessa työssään.
 
Kiitos näistä vuosista.

Krister Höglund, puheenjohtaja
kristerhoglund@outlook.com
050 59820212