Kapteeni puhuu 2022/5

Hyvät Kokkolan Golfin Jäsenet! 

Golfkausi aloitettiin Lauantaina 7.5.2022. Perinteisten talkoiden jälkeen suoritettiin kauden avauslyönti ja pelaajat pääsivät kentälle. Toivon kaikille mukavia pelihetkiä ja hyvää kehittymisen kokemusta hyvässä seurassa heti kauden alusta lähtien.

Griinit ovat tässä vaiheessa vielä kehittymässä parempaan kuntoon, mutta ensi viikonloppuna ne jo avataan. Griinien avautumiseen liittyen muistutan kaikkia alatulojälkien oikeanlaisesta korjaamisesta. Paino on sanalla oikeanlainen korjaaminen. Jos alastulojäljen korjaa oikein, siitä ei käytännössä muutaman päivän jälkeen näy mitään jälkiä. Koska tämä alastulojäljen oikea korjaaminen on kuulemma ikuisuuskysymys, niin kerrataan vielä viime tiedotteen ohjeistus, jotta saadaan ikuiset asiat vihdoinkin kuntoon.

Työnnä griinihaarukka alastulojäljen taakse noin 45 asteen kulmassa ja työnnä maata kohti kuopan keskiosaa eri kohdista. Taputtele pinta varovasti tasaiseksi putterin pohjaosalla.

Hyvää yhteistyötä jatketaan Pietarsaaren Golfin kanssa. Seurat ovat neuvotelleet tälle kesälle sopimuksen kisamaksuista siten, että KoG:n jäsenet pääsevät Pietarsaareen kisoihin ja JPG:n jäsenet Kokkolaan kesä- elokuussa samalla kisamaksulla, kun kenttämaksut on hoidettu omaan seuraan. Muutoksen tarkoituksena mahdollistaa jäsenille edullisempi kisailu seurojen välillä ja saada kilpailuihin lisää osanottajia. 

Lisäksi muutama etikettiasia kauden alkuun:

Toisten pelaajien huomioiminen kentällä ja klubialueella: Seurassa on useita uusia jäseniä. Ystävällistä kohtaamista ja auttaminen sekä mahdollisiin kysymyksiin vastaaminen on hienoa toisten huomioimista.

Turvallisuus kentällä ja harjoitusalueilla on tärkeimpiä asioita yleisen viihtyvyyden ja hyvinvoinnin kannalta.Nostan tässä vaiheessa esiin kommunikoinnin samalla väylällä työskentelevän kenttähenkilökunnan kanssa. Seuraa milloin väylää hoitava kenttätyöntekijä antaa merkin ja luvan lyöntiin.

Sujuvasti etenevä pelitapa ei tarkoita juoksemista kentällä, mutta erityisesti ennakointia pelin ja lyöntien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tähän liittyy useita erinäisiä pieniä asioita. Kesäkuussa työnsä aloittavat kenttävalvojat seuraavat juuri pelaamisen etenemistä ja sujuvuutta muiden asioiden ohella. Kenttävalvojien läsnäolo tuo peliin turvallisuutta ja lisää varmasti pelin sujuvuutta, joka on yksi pelin ja kaikkien viihtyvyyden kannalta tärkeimpiä asioita. 

Kentän hoito: Omien lyöntijälkien (tarvittaessa myös muiden) korjaaminen ja tuon yllämainitun ikuisuuskysymyksen poistaminen-> alastulojäljen oikeanlainen korjaaminen kaikille haltuun.   

Menestyksekästä pelikautta 2022 kaikille!  

Kapteeni Harri Kangasniemi