Säännöt – eri pelimuodot

Scramble

Scramble on joukkuepeli, joka pelataan 1, 2, 3 tai 4 pelaajan joukkuein. Ryhmän tasoitus joukkueen koon mukaisesti joko 50 %, 25%, 15% tai 10%, joka lasketaan joukkueen yhteenlasketusta slope tasoituksesta. Joukkueen tasoitus ei voi kuitenkaan olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan tasoitus. Kilpailu voidaan pelata joko Lyöntipelinä tai Pistebogeyna.

1. Joukkueen pelaajat avaavat tiiltä. Joukkue saa päättää lyöntijärjestyksen; myös silloin kun pelaajat pelaavat eri tiipaikoilta.

2. Joukkue valitsee pelattavan pallon
· pallon paikka on merkittävä (esim. hieman sivulle)
· lyöntijärjestys on vapaa
· pelaajat droppaavat (muualla kuin viheriöllä) oman pallonsa max. mailanmitan päähän pallon alkuperäisestä paikasta, muttei lähemmäksi lippua. Viheriöllä pallo asetetaan samaan paikkaan
· näin jatketaan reikään asti

3. Lyöntialueen on oltava sama kuin valitulla pallolla. Pallo dropataan aina väylällä ja raffissa. Esteissä ja viheriöllä pallo asetetaan.

4. Pelaaja voi pelata lyhyen (n. gripin mitta) putin reikään, vaikka joukkueen toinen pelaaja ei olisi vielä lyönyt omaa lyöntiänsä. Tämän jälkeen joukkueen toinen pelaaja pelaa palloansa normaalisti. Parempi tulos jää voimaan. (Tämän menettelyn tavoitteena on pelin nopeuttaminen).

5. Joukkueen pelaajat saavat yhdessä katsoa pelilinjoja sekä ennen lyöntiä että sen aikana. Sääntö koskee kaikkia lyöntejä, paitsi viheriöllä suoritettavia lyöntejä.

6. Mikäli joukkue jatkaa hiekkaesteestä, ensimmäisen lyönnin jälkeen hiekkaesteen kunto palautetaan ennen lyöntiä vastaavaan kuntoon. Pallo asetetaan bunkkerissa.

7. Jos siirtosääntö on voimassa, kaikki pelaajat asettavat pallonsa valitun pallon kohdalle niillä alueilla mitä siirtosääntö koskee.

Texas scramble

Greensome

Foursome

Best Ball

Shoot-out

Lippukilpailu