Caddiemaster 06 823 8600

Senioritoiminta

Toimikunnan puheenjohtaja on Pekka Maunumäki ja toimikunnan muut jäsenet ovat Arja Sammallahti, Sisko Ahlstrand ja Keijo Myllymäki.

Toimikunnan jäsenten yhteystiedot:

TOIMINTASUUNNITELMA 2023                                

Senioritoimikunnan tarkoitus on järjestää seniori-ikäisille seuramme jäsenille kilpailuja, yhteistä tekemistä, retkiä ja muuta toimintaa liittyen golfiin.

Toimikunta tulee järjestämään kokouksia 3-4 kertaa kauden aikana.

Sääntöilta pyritään järjestämään heti kauden alussa toukokuussa.

Kilpailut

Kilpailutoiminta on painottunut hyvin perinteisiin kisoihin.  Koska senioritoiminnan pitää olla myös hauskaa yhdessäoloa, voitaisiin kilpailumuotoja miettiä ja järjestää joskus vähän erikoisempia kisoja ja tapahtumia  Esimerkkejä löytyy netistä ja niistä voidaan tehdä omia sovelluksia.  Kilpailutoiminnan runko tulee tietenkin olla hyväksi koetuissa kisoissa. Kisojen sarjajakoa tulee myös miettiä, koska senioreissa on hyvin eri-ikäisiä ja -tasoisia pelaajia.

Osa seniori-ikäisistä on myös työelämässä, joten kilpailumahdollisuus myös viikolla tulee tehdä heille mahdolliseksi.

Viikkokisat tulee jatkumaan. Kisa pelataan 9 reikäisenä, vapailla lähdöillä aina keskiviikkoisin.

Kerran kuukaudessa järjestetään viikkokisa 18 reikäisenä.

Viidenseuran-touriin tullaan osallistumaan runsain joukoin. 

Alue Tourin osanottoa  lisätään.  Keinoja ovat esimerkiksi ilmoittautumisen helpottaminen ja yhteiskuljetukset.   Toimivat hyvin esim Ruuhikoskella. Kaudella -23  meillä ei ole omaa osakilpailua.

Perinteisiä seuraotteluita on tarkoitus jatkaa. Kuortane ja Siikajoki ovat olleet jäsenistön suosiossa.  Vaasa-Ruuhikoski-Kokkola elpyi aika hyvin kausien 20 ja 21 aikana, joten sitä jatketaan. 

Kuljetukset

Yhteiskuljetukset lisäävät matkakilpailuihin osallistumista.  Pyritään saamaan yhteiskuljetukset Kuortane ja Siikajoki otteluihin sekä pariin Viidenseuran-tourin kisaan.  Yhteiskuljetuksissa voitaisiin myös hyödyntää 1+8 tila-autoja, joita saa ajaa tavallisella ajokortilla.  Kuljetuksissa voisi pääsääntöisesti olla omavastuu 10€.

Tapahtumat

Kilpailutoiminta on aktiivista koko seurassa ja myös senioreiden osalta.  Osaa kilpailuista voitaisiin kehittää tapahtuma suuntaan.  Eli ei pelkästään pelata, vaan järjestetään muutakin toimintaa.  Tällainen voisi olla lähipelikisa elokuussa eli kisailua ja makkaranpaistoa.

Retket

Kevään  pelimatka Tallinnaan peruuntui heikon osanoton vuoksi. Tallinna alkaa jo olla liian tuttu.  Uutena vaihtoehtona tutkitaan Riikaa.

Lyhyempiä retkiä kentille kohtalaisen matkan päässä tullaan suunnittelemaan.

Tiedottaminen

Tiedottaminen kuluvalla kaudella koki suuria muutoksia.  Kanavina käytettiin seuran omia sivuja, Bogituuppareiden sivuja Facebookissa, ilmoitustaulua terassilla ja tekstiviestejä suoraan senioreille.  Tällä menetelmällä saatiin ”en tiennyt” – kommentit vähenemään ja tieto kulki.  Suorat kontaktit ovat tehokkaimpia.  Niitä tullaan lisäämään.

On tullut esille, että kaikki seniorit eivät tiedä mitä esim AlueTour, ViidenSeuran Tour ja seuraottelut ovat ja kuka saa osallistua.  Tästä voidaan keväällä tiedottaa esim Sääntöillassa, seuran sivuilla ja Bogituuppareissa.

Palkitseminen

Palkintojen tasoon ja luonteeseen kiinnitetään erityistä huomiota.  Palkintojen tulee on käyttökelpoisia ja järkeviä.  Erilaiset pytyt ja mitalit eivät ole sitä, paitsi kiertopalkintoina.  Pääpaino tulee olemaan lahjakorteissa ja erilaisissa käyttötarvikkeissa.

Viikkokisoissa palkinnot ovat vaatimattomampia.  Kuukausikisoissa ja erilaisissa tapahtumissa parempia.  Viikkokisojen palkitseminen keskitetään päätöskisan yhteyteen, jossa jaetaan myös muita ns kausipalkintoja.

Mahdollisuuksien mukaan pyritään saamaan kisasponsoreita, jotka vastaisivat palkinnoista  ja tarjoilusta.

Osallistumisaktiivisuus

Osallistumisaktiivisuus seniorikisoihin laski  kaudella -22.  Uusia ideoita tarvitaan osallistumisaktiivisuudn lisäämiseksi.

Muu toiminta

Senioreilla on vakiovuoro Kokkolan keilahallilla jossa vuosi vuodelta on kävijämäärät lisääntyneet ilahduttavasti. 

Urheilutalolle tullaan kevät puolella varaamaan kerran viikossa vuoro, jossa pääsee lyömään palloa verkkoon ja pitämään hyvän lyöntituntuman läpi talven kevättä odotellessa.

Seuralle on oma golfsimulaattori, jonka käyttöä tullaan edistämään  Myös keilahallilla ja Golfin yhtiöllä on simulaattori,  joten talviharjoitteluun on hyvät mahdollisuudet.

Seniorit ovat olleet aina ja ovat jatkossakin suuri apu talkoissa sekä lajiin tutustuville seuran golfopettajan apuna.

Seniorikilpailut omalla kentällä

Kausi 2023

Viikkokisa, 9r, keskiviikkoisin  vapailla lähdöillä toukokuusta-syyskuuhun.

Kuukausikisa, 18r, kerran kuussa keskiviikkoisin vapailla lähdöillä.

ViidenSeuran Tour osakilpailu

Lähipeli-tapahtuma

SenioriHaku, 9r, yhteislähtönä, pelimuoto Texas Scramble.

Reikäpeli lohkoperiaatteella koko kesän, Finaali syyskuussa Super-6 menetelmällä

Seuranmestaruus-kisat, useita seniorisarjoja

Avajaiskisa ja Päätöskisa.

Vieraskentillä

Seuraottelu Kuortane ja Siikajoki, EPG-VaG-KoG Vaasassa

ViidenSeuran Tour Kalajoki, Pietarsaari, Nivala, Lappajärvi

AlueTour Vaasa, Lappajärvi, Kauhajoki.