Senioritoiminta

Toimikunnan puheenjohtaja on Pekka Maunumäki ja toimikunnan muut jäsenet ovat Arja Sammallahti, Sisko Ahlstrand ja Keijo Myllymäki.

Toimikunnan jäsenten yhteystiedot:

TOIMINTASUUNNITELMA 2024                                

Senioritoimikunnan tarkoitus on järjestää seniori-ikäisille seuramme jäsenille kilpailuja, yhteistä tekemistä, retkiä ja muuta toimintaa liittyen golfiin. Toimikunta tulee järjestämään kokouksia 3-4 kertaa kauden aikana. Sääntöilta pyritään järjestämään heti kauden alussa toukokuussa.

Kilpailut

Kilpailutoiminta on painottunut hyvin perinteisiin kisoihin.  Koska senioritoiminnan pitää olla myös hauskaa yhdessäoloa, voitaisiin kilpailumuotoja miettiä ja järjestää joskus vähän erikoisempia kisoja ja tapahtumia. Esimerkkejä löytyy netistä ja niistä voidaan tehdä omia sovelluksia.  Kilpailutoiminnan runko tulee tietenkin olla hyväksi koetuissa kisoissa. Kisojen sarjajakoa tulee myös miettiä, koska senioreissa on hyvin eri-ikäisiä ja -tasoisia pelaajia.

Osa seniori-ikäisistä on myös työelämässä, joten kilpailumahdollisuus myös viikolla tulee tehdä heille mahdolliseksi.

Viikkokisattulee jatkumaan. Kisa pelataan 9/18 reikäisenä, väliaikalähtöinä lähdöillä aina maanantaisin. Muitakin pelimuotoja tulee harkita, esim scramble, narukisa jne.

Viidenseuran-touriin tullaan osallistumaan runsain joukoin.  Tourin finaali on meillä.

Alue Tourin osanottoa lisätään.  Keinoja ovat esimerkiksi ilmoittautumisen helpottaminen ja yhteiskuljetukset.   Toimivat hyvin esim Ruuhikoskella. Kaudella -24  meillä ei ole omaa osakilpailua.  Kaudelle -25 on tarjolla Alue Tourin finaali, jota haetaan.

Perinteisiä seuraotteluita on tarkoitus jatkaa. Kuortane ja Siikajoki ovat olleet jäsenistön suosiossa.  Vaasa-Ruuhikoski-Kokkola on myös saanut hyvin osallistujia.  Kaudella -24 kaikki seuraottelut ovat omalla kentällä

Kuljetukset

Yhteiskuljetukset lisäävät matkakilpailuihin osallistumista.   Yhteiskuljetuksissa voitaisiin myös hyödyntää 1+8 tila-autoja, joita saa ajaa tavallisella ajokortilla.  Kuljetuksissa voisi pääsääntöisesti olla omavastuu 10-15€.

Tapahtumat

Kilpailutoiminta on aktiivista koko seurassa ja myös senioreiden osalta.  Osaa kilpailuista voitaisiin kehittää tapahtuma suuntaan.  Eli ei pelkästään pelata, vaan järjestetään muutakin toimintaa.  Tällainen voisi olla lähipelikisa elokuussa eli kisailua ja makkaranpaistoa.

Retket

Kaudelle -24 järjestetään pelimatka Riikaan.  Lyhyempiä retkiä kentille kohtalaisen matkan päässä tullaan suunnittelemaan.

Tiedottaminen

 Kanavina käytettiin seuran omia sivuja, Bogituuppareiden sivuja Facebookissa, ilmoitustaulua terassilla ja tekstiviestejä suoraan senioreille.  Tällä menetelmällä saatiin ”en tiennyt” – kommentiti vähenemään ja tieto kulki.  Suorat kontaktit ovat tehokkaimpia.  Niitä tullaan lisäämään

On tullut esille, että kaikki seniorit eivät tiedä mitä esim. AlueTour, ViidenSeuran Tour ja seuraottelut ovat ja kuka saa osallistua.  Tästä voidaan keväällä tiedottaa esim. sääntöillassa, seuran sivuilla ja Bogituuppareissa.

Palkitseminen

Palkintojen tasoon ja luonteeseen kiinnitetään erityistä huomiota.  Palkintojen tulee on käyttökelpoisia ja järkeviä.  Erilaiset pytyt ja mitalit eivät ole sitä, paitsi kiertopalkintoina.  Pääpaino tulee olemaan lahjakorteissa ja erilaisissa käyttötarvikkeissa.

Viikkokisoissa palkinnot ovat vaatimattomampia.  Kuukausikisoissa ja erilaisissa tapahtumissa parempia.  Viikkokisojen palkitseminen keskitetään päätöskisan yhteyteen, jossa jaetaan myös muita ns kausipalkintoja.

Mahdollisuuksien mukaan pyritään saamaan kisasponsoreita, jotka vastaisivat palkinnoista  ja tarjoilusta.

Osallistumisaktiivisuus

Osallistumisaktiivisuus seniorikisoihin laski  kaudella -23.  Uusia ideoita tarvitaan osallistumisaktiivisuudn lisäämiseksi.

Muu toiminta

Senioreilla on vakivuoro Kokkolan keilahallilla jossa vuosi vuodelta on kävijämäärät lisääntyneet ilahduttavasti. 

Urheilutalolle tullaan kevät puolella varaamaan kerran viikossa vuoro, jossa pääsee lyömään palloa verkkoon ja pitämään hyvän lyöntituntuman läpi talven kevättä odotellessa.

Seuralle on oma golfsimulaattori, jonka käyttöä tullaan edistämään  Myös keilahallilla ja Golfin yhtiöllä on simulaattori,  joten talviharjoitteluun on hyvät mahdollisuudet.

Seniorit ovat olleet aina ja ovat jatkossakin suuri apu talkoissa sekä lajiin tutustuville seuran golfopettajan apuna.