Senioritoiminta

Toimikunnan puheenjohtaja on Pekka Maunumäki ja toimikunnan muut jäsenet ovat Inga Hyyppä, Arja Sammallahti ja Keijo Myllymäki.

Toimikunnan jäsenten yhteystiedot:

Toimikunnan vuoden 2021 toimintasuunnitelma:

TOIMINTASUUNNITELMA 2021

Kokkolan Golf – Seniorit

Senioritoimikunnan tarkoitus on järjestää seniori-ikäisille seuramme jäsenille kilpailuja, yhteistä tekemistä, retkiä ja muuta toimintaa liittyen golfiin.

Toimikunta tulee järjestämään kokouksia 3-4 kertaa kauden aikana.
Sääntöilta pyritään järjestämään heti kauden alussa toukokuussa.

Kilpailut

Kilpailutoiminta on painottunut hyvin perinteisiin kisoihin. Koska senioritoiminnan pitää olla myös hauskaa yhdessäoloa, voitaisiin kilpailumuotoja miettiä ja järjestää joskus vähän erikoisempia kisoja ja tapahtumia Esimerkkejä löytyy netistä ja niistä voidaan tehdä omia sovelluksia. Kilpailutoiminnan runko tulee tietenkin olla hyväksi koetuissa kisoissa. Kisojen sarjajakoa tulee myös miettiä, koska senioreissa on hyvin eri-ikäisiä ja -tasoisia pelaajia.
Osa seniori-ikäisistä on myös työelämässä, joten kilpailumahdollisuus myös viikolla tulee tehdä heille mahdolliseksi.

Viikkokisat tulee jatkumaan. Kisa pelataan 9 reikäisenä, vapailla lähdöillä aina maanantaisin.

Kuukausikisa (18r) pyritään järjestämään kerran kuukaudessa. Pelipäiväksi ehdotetaan jotain muuta kuin maanantaita, esim torstai on yleensä vapaa muista kilpailuista. Erilaisia pelimuotoja voitais kokeilla.

Viidenseuran-touriin tullaan osallistumaan runsain joukoin ja pyritään voittamaan pytty takaisin kotiseuraamme.

Alue Tourin osanottoa pyritään lisäämään. Keinoja ovat esimerkiksi ilmoittautumisen helpottaminen ja yhteiskuljetukset. Toimivat hyvin esim Ruuhikoskella. Kaudella -21 ei meillä ole omaa osakilpailua.

Tarkoitus on saada seurassamme järjestettäviin yleisiin kilpailuihin (2-3 kaudessa) erikseen senioreille oma kilpasarja.

Perinteisiä seuraotteluita on tarkoitus jatkaa. Kuortane ja Siikajoki ovat olleet jäsenistön suosiossa. Vaasa-Ruuhikoski-Kokkola elpyi aika hyvin kauden 20 aikana, joten sitä jatketaan. Kauden 21 osakilpailu on meillä.
Koska Pietarsaari on osoittanut halukkuttaan tiiviimpään yhteistyöhön kanssamme, tulemme neuvottelemaan senioriyhteistyöstä Pietarsaaren kanssa.

Kuljetukset

Yhteiskuljetukset lisäävät matkakilpailuihin osallistumista. Pyritään neuvottelemaan seuran kanssa erillissä ”kuljetusbudjetista”. Yhteiskuljetuksissa voitaisiin myös hyödyntää 1+8 tila-autoja, joita saa ajaa tavallisella ajokortilla.

Tapahtumat

Kilpailutoiminta on aktiivista koko seurassa ja myös senioreiden osalta. Osaa kilpailuista voitaisiin kehittää tapahtuma suuntaan. Eli ei pelkästään pelata, vaan järjestetään muutakin toimintaa. Hyvänä esimerkkinä toimivat tämän käuden lähipelikisa makkaranpaistoineen ja Pesolan leipomon sponsoroima Senoreiden sekahaku.

Retket

Ahvenanmaalle on suunnitteilla senioreiden pelimatka toukokuussa, jossa Mats Nyberg on ”puuhamiehenä”. Alustavat tarjoukset ovat jo olemassa.
Lyhyempiä retkiä kentille kohtalaisen matkan päässä kannattanee myös harkita. Päivän pelireissu Kalajoelle, Ouluun, Ähtäriin tai Vaasaan ruokailuineen ja yhteiskuljetuksineen on täysin mahdollista järjestää järkevin kustannuksin.

Tiedottaminen

Tiedottaminen kuluvalla kaudella koki suuria muutoksia. Kanavina käytettiin seuran omia sivuja, Bogituuppareiden sivuja Facebookissa, ilmoitustaulua terassilla ja tekstiviestejä suoraan senioreille. Tällä menetelmällä saatiin ”en tiennyt” – kommentiti vähenemään ja tieto kulki. Tällä tiellä jatketaan.

On tullut esille, että kaikki seniorit eivät tiedä mitä esim AlueTour, ViidenSeuran Tour ja seuraottelut ovat ja kuka saa osallistua. Tästä voidaan keväällä tiedottaa esim Sääntöillassa, seuran sivuilla ja Bogituuppareissa. Kesän päätäpahtumista on tarkoitus tehdä myös erillinen juliste, joka kiinnitetään sopiviin paikkoihin kerhotalolla.

Palkitseminen

Palkintojen tasoon ja luonteeseen kiinnitetään erityistä huomiota. Palkintojen tulee on käyttökelpoisia ja järkeviä. Erilaiset pytyt ja mitalit eivät ole sitä, paitsi kiertopalkintoina. Pääpaino tulee olemaan lahjakorteissa ja erilaisissa käyttötarvikkeissa.
Viikkokisoissa palkinnot ovat vaatimattomampia. Kuukausikisoissa ja erilaisissa tapahtumissa parempia. Viikkokisojen palkitseminen keskitetään päätöskisan yhteyteen, jossa jaetaan myös muita ns kausipalkintoja.
Mahdollisuuksien mukaan pyritään saamaan kisasponsoreita, jotka vastaisivat palkinnoista ja tarjoilusta.

Osallistumisaktiivisuus

Osallistumisaktiivisuus seniorikisoihin nousi kuluneella kaudella huomattavasti. Tavoitteeksi kaudelle -21 asetetaan sen tason nostaminen entisestään. Tämä saadaan aikaan hyvällä tiedottamisella, sopivilla peliajoilla ja -muodoilla, mielenkiintoisilla pelitapahtumilla ja hyvällä yhteishengellä.
Erityisesti uusien ja/tai vähän kilpailleiden senioreiden osallistumisaktiivisuutta pyritään lisäämään.

Muu toiminta

Senioreilla on vakivuoro Kokkolan keilahallilla jossa vuosi vuodelta on kävijämäärät lisääntyneet ilahduttavasti.

Urheilutalolle tullaan kevät puolella varaamaan kerran viikossa vuoro, jossa pääsee lyömään palloa verkkoon ja pitämään hyvän lyöntituntuman läpi talven kevättä odotellessa.

Seuralle tulee oma golfsimulaattori. Myös keilahallilla on simulaattori, joten talviharjoit-teluun on hyvät mahdollisuudet.

Seniorit ovat olleet aina ja ovat jatkossakin suuri apu talkoissa sekä lajiin tutustuville seuran golfopettajan apuna.

Seniorikilpailut omalla kentällä – kausi 2021

Vieraspelit

Seuraottelut Kuortane ja Siikajoki, mahdollisesti VaG-JPG-KoG.
ViidenSeuran Tour Kalajoki, Pietarsaari, Nivala, Lappajärvi