Koulutus ja valmennus

Suomen Golfliitto
Kokkolan Golf on junioritoiminnan laatuseura

Toimikunnan puheenjohtaja on Harri Kangasniemi ja toimikunnan muut jäsenet ovat Päivi Valli, Ville Hassinen, Eero Mäenpää, Kenneth Höglund, Pekka Kainu, Antti Linna ja Janne Vähäkangas.

Eero Mäenpää
Harri Kangasniemi
Kenneth Höglund Kog koulutus ja valmennus

Kenneth Höglund
Ville Hassinen

Toimikunnan jäsenten yhteystiedot:

Vuoden 2020 toimintasuunnitelma:

Koulutus- ja valmennustoimikuntaan saatiin päättyneellä kaudella uusi puheenjohtaja välivuosien jälkeen ja vuoden päällimmäisenä saavutuksena oli junioritoiminnan laatumerkin saaminen.


Tulevalle kaudelle tavoitteeksi asetetaan prosessin jatkaminen seuraavalle tasolle, eli junioritoiminnan tähtiseuraksi. Toimintaa tullaan kehittämään johdonmukaisesti eteenpäin ja uusia rahoitusmahdollisuuksia tullaan selvittelemään.


Tavoitteet:
Koulutus- ja valmennustoimikunnan tavoitteena on tarjota uusille junioreille tutustumis- ja harrastusmahdollisuus golfin parissa, vanhoille jo pelaaville junioreille mahdollisuus kehittyä lajissa, ja lisäksi huomioida kaiken ikäiset avointen ovien toiminnan kautta.


Toiminnan peruslähtökohdat ja -arvot:
Nuorisogolf perustuu ajatukseen, jossa laadukkaan ja yksilöä huomioivan toiminnan kautta voidaan vaikuttaa myönteisesti lapsen ja nuoren kasvuun sekä kehitykseen. Toimintaamme ohjaavina arvoina pidämme lapsen ja nuoren kunnioittamista, terveitä elämäntapoja, muiden
kunnioittamista sekä henkilökohtaisen vastuun ottamista ja toimintaympäristön arvostamista. Nämä arvot sisältävät muun muassa lajin parissa olevien lasten ja nuorten arvostamisen. Toimintaamme ohjaavat arvot edistävät monipuolisella tavalla lasten ja nuorten fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista kehitystä. Golf voi olla harrastajalle ykköslaji, mutta se voi olla myös muuta harrastusta tukeva laji, joka on osa monipuolista ja vaihtelevaa liikunta- ja taitopalettia lasten ja nuorten elämässä.


Toimintasuunnitelma kaudelle 2020:

 1. Jatketaan saavutetusta junioritoiminnan laatumerkistä tähtiseuratasolle
 2. Etsitään uusia idearikkaita jäseniä toimikuntaan.
 3. Harjoitusryhmiä perustetaan mahdollisuuksien mukaan ikä- ja tasoryhmittäin junioreille
 4. Harjoitusryhmät toimivat kesä- ja talvikaudella, koko vuoden ajan sekä Lasten golfkerho
  kesäisin.
 5. Järjestetään junioreille suunnattuja paikalliskilpailuja sekä lisäksi juniorien joukkuekilpailuja
  sekä teemakilpailuja.
 6. Järjestetään kaikille ja kaiken ikäisille Avoimet Ovet kesäkaudella maanantaisin. (huhti-syyskuu)
 7. Järjestetään junioreille yhteistä toimintaa muun muassa avajaiset, sääntöilta, taitokisat, makkaranpaistoillat ja päättäjäiset.
 8. Markkinoidaan juniorigolftoimintaa Pron tekemällä yhteistyöllä koulujen kanssa.
 9. Pyritään vahvistamaan junioritoimintaa entisestään muun muassa kouluttamalla lisää ohjaajia ja keskinäisellä urheiluseurojen kanssa tehtävällä yhteistyöllä.
 10. Päivitetään kummitoiminnasta kiinnostuneiden yhteystietoja ja nimilistaa yhteistyössä ja osallistutaan mahdollisuuksien mukaan kummitoimintaan.
 11. Koulutustoiminta sisältää Pron järjestämän toiminnan: alkeiskurssit, green card – suoritukset, jatkokurssit, yksityistunnit, ryhmätunnit, yritystilaisuudet ja erilaiset teemaillat.