Paikallissäännöt

KoG:n ajankohtaiset paikallissäännöt löydät täältä

Kokkolan Golfin paikallissäännöt 12.5.2023

1. Pallo osuu sähköjohtoon

Jos pelaajan pallo on osunut kentällä olevaan sähköjohtoon tai tukivaijereihin, lyöntiä ei lasketa. Pelaajan tulee uusia lyönti ilman rangaistusta siitä paikasta mistä edellinen lyönti suoritettiin. Jos pallo osuu sähkötolppaan, peli jatkuu pallon sijaintipaikalta.

”Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

2. Kiinteä haitta

Kiinteästä haitasta saa vapautua Säännön 16.1 mukaisesti kun pallo on yleisellä pelialueella ja säännön 16 .1b nojalla, kiinteän haitan ollessa pelilinjalla, ja se on enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta. Kiinteitä haittoja ovat pelialueella (ei esteessä) olevat ladot, kivimuurit, sillat, sadettimet, kaivon kannet, etäisyysmitat yms. ihmisen tekemät kiinteät rakennelmat, pois lukien sähkötolpat.

”Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

3. Tiet ja polut

Kaikki kentällä olevat tiet ja polut, jotka ovat tarkoitettu ajoneuvoille, vaikka ne eivät olisi päällystettyjä, ovat kiinteitä haittoja, joista saa vapautua Säännön 16 .1 nojalla.

”Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

4. Muurahaispesät

Kentällä olevat isot tai kovat muurahaispesät ovat pelaajan valinnan mukaan joko irrallisia luonnonhaittoja, jotka voi poistaa Säännön 15 .1 nojalla, tai kunnostettavia alueita, joista saa vapautua Säännön 16 .1 nojalla.

“Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

5. Kilpailuryhmä jäänyt aikataulusta

Kun ryhmä on jäänyt aikataulusta, ryhmä joutuu aikatarkkailuun. Tuomari ilmoittaa kellotettavalle ryhmälle erikseen kellottamisesta. Kolmen tai pienemmä ryhmän kellotus voidaan tehdä yksittäin tai kahta pelaajaa yhtäaikaa. Maksimiaika lyöntiä kohden on 40s. Ylimääräiset 10s sallitaan par-3 avauksessa. Kellotus alkaa, kun on hänen vuoronsa pelata ja hän voi pelata ilman häiriötä. Etäisyyden mittaaminen ja mailan valinta kuuluu seuraavaan lyöntiin käytettäväksi ajaksi. Kellotus alkaa, kun tuomarin mielestä on pelaajan vuoro pelata ja hän voi lyödä ilman häiriötä. Kellotus loppuu, kun ryhmä on takaisin aikataulussa ja pelaajille ilmoitetaan tästä.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta:

Pelaajalle ei voida merkitä uutta rikettä pelinopeuden suhteen ennen kuin hänelle on kerrottu edellisestä pelinopeuden rikkeestä.

6. Ukkonen, vaaratilanne ja/tai pelin keskeytys

Pelin keskeyttäminen vaarallisen tilanteen sattuessa ilmoitetaan yksi pitkä sireenin ääni.
Kaikki muut keskeytykset ilmoitetaan kolmella perättäisellä sireenin äänellä.
Molemmissa tapauksissa pelin jatkuminen ilmoitetaan kahdella perättäisellä sireenin äänellä.
Katso Sääntö 5 .7b.

7. Kunnostettavat alueet

Pelialueella maalilla rajatut alueet, sinisin paaluin merkityt alueet sekä selvästi kylvetyt alueet ovat kunnostettavaa aluetta. Vapautuminen säännön 16-1b mukaisesti.

Väylällä 13 Griinin vasemmalla puolella oleva alue on kunnostettava alue, josta on mahdollisuus vapautua vieressä olevaan droppiruutuun.

8. Väylän 11 ja 18 kentän ulkorajat

Väylän 11 vasemmassa reunassa oleva kentän ulkoraja jatkuu kummassakin päässä kahden viimeisen valkoisen paalun linjassa eteenpäin.

Väylän 18 takana oleva kentän ulkoraja jatkuu kumpaankin suuntaan kahden viimeisen valkoisen paalun linjassa eteenpäin.

9. Varapallon lyöminen alkuperäisen pallon ollessa estealueella väylällä 18

Jos pelaaja ei tiedä onko hänen pallonsa estealueella väylällä 18, pelaaja voi pelata varapallon Säännön 18.3 mukaisesti, jota on muokattu seuraavasti:

Pelatessaan varapalloa pelaaja voi käyttää lyönti ja lyöntimatka -vapautusta (ks . Sääntö 17 .1d(1)) tai linjassa taaksepäin -vapautusta (ks . Sääntö 17 .1d(2)). Pelaajan pelattua tämän säännön mukaisesti varapallon, ei hän voi enää käyttää muita Säännön 17 .1 mukaisia vaihtoehtoja suhteessa alkuperäiseen palloon.

Kun päätetään milloin varapallosta tulee pelaajan pelissä oleva pallo tai milloin se pitää tai voidaan hylätä, Säännöt 18 .3c(2) ja 18 .3c(3) ovat voimassa, paitsi että kun alkuperäinen pallo löytyy estealueelta kolmen minuutin etsinnän aikana, pelaaja voi valita joko:

Pelaamisen jatkamisen alkuperäisellä estealueella olevalla pallolla, jolloin varapalloa ei saa enää pelata, tai Pelaamisen jatkamisen varapallolla, jolloin alkuperäistä palloa ei saa pelata.

Kun alkuperäistä palloa ei löydy kolmen minuutin etsinnän aikana tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo on kadonnut estealueelle, varapallosta tulee pelissä oleva pallo.

10. Siirtosääntö

Pelaajan pallon ollessa yleisen pelialueen osalla [tai määrittele alue esim
väylällä 6], joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi, voi pelaaja
vapautua ilman rangaistusta yhden kerran asettamalla alkuperäisen tai muun
pallon seuraavanlaiselle vapautumisalueelle:


• Vertailupiste: Alkuperäisen pallon paikka
• Vertailupisteestä mitattu vapautumisalueen koko: 15cm vertailupisteestä, mutta seuraavin rajoituksin:
• Vapautumisalueen sijainnin rajoitukset:
– Ei saa olla lähempänä reikää kuin vertailupiste, ja
– Täytyy olla yleisellä pelialueella

Toimiessaan tämän paikallissäännön mukaisesti pelaajan on valittava paikka,
johon hän asettaa pallonsa ja toimittava pallon takaisin asettamisessa
Säännöissä 14 2b(2) ja 14 2e olevien toimintatapojen mukaisesti

Rangaistus pallon pelaamisesta väärästä paikasta rikkoen
paikallissääntöä: Yleinen rangaistus Säännön 14.7a nojalla.”

Pelaa ready-golfia

Ole valmiina lyömään, kun on vuorosi, voit pelata väärällä vuorolla, kun se on turvallista, ei häiritse toista pelaajaa ja se säästää aikaa.