Kapteenin kynästä

Hyvät Kokkolan Golfin jäsenet!

Oli erityisen mukava kuulla vieraspelaajalta suoraa, hyvää palautetta caddiemasterin, palvelupäällikön ja kentänvalvojan ystävällisestä vastaanotosta ja pelaajien opastuksesta. Kaikilta, etenkin etelästä tulleiden pelaajien, suusta kuulee myös ylistäviä sanoja kentän kunnosta. Kenttämme on hyvin arvostettu ja saa kehuja jatkuvasti vieraspelaajilta.

Kestävä tulevaisuus on yksi seuramme arvovalinnoista. Asiaan liittyy monta tulokulmaa. Eräs keskeinen ja näkyvä toimenpide on keräysastioiden vähentäminen väyliltä ja niiden keskittäminen tiettyihin paikkoihin. Tässä ollaan onnistuttu hienosti.

Sen minkä täytenä kantaa kentälle, jaksaa myös tyhjänä kantaa keräysastioihin.

Pienet rautaiset tuhkakupit täyttyvät joskus pienroskista ja linnut sopivasti tyhjentävät sen etsiessään makupaloja. Voiko joku ulkopuolinen alueella liikkuva luulla, että tuo golffareiden tekosia?

Onko tulevaisuudessa keräysastia vain yhdessä paikassa?

Vielä on kesää ja kautta jäljellä. Kannustan kaikkia pelaamaan niin tuttujen kuin myös vieraiden kanssa sekä rohkeasti osallistumaan eri kisamuotoihin.

Toisten pelaajien huomioiminen kentällä ja klubialueella

–       on hienoa todeta, että klubialueella kohtaa yhä enemmän uusia iloisia kasvoja golfin parissa. Junioripelaajien lisääntyvä harjoittelu ja pelaaminen kertovat seuran toiminnan vetovoimasta ja tavoitteellisuudesta.

–       Tervehtiminen, ystävällinen kohtaaminen ja auttaminen sekä mahdollisiin kysymyksiin vastaaminen on upeaa toisten huomioimista.

Turvallisuus kentällä ja harjoitusalueilla

–       Fore-huudon voi kuulla tai itse huutaa käytännössä joka kierroksella.

–       Foren huutaminen pallon kaartaessa vahingossa naapuriväylälle tai yleensäkin omalta väylältä pois, on tärkeää ja se pitää tehdä, vaikka ei näkisi ketään oletetussa kohteessa.  Keskeistä huudon kuulemisen jälkeen on suojata pää, kyyristyä ja/tai mennä bagin taakse suojaan.

Sujuvasti etenevä pelitapa

–    ei tarkoita juoksemista kentällä, mutta erityisesti ennakointia pelin ja lyöntien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Tähän liittyy useita erinäisiä pieniä asioita.

–  vasta golfin aloittaneet pelaajat käyttävät luonnollisesti enemmän aikaa pelaamiseen etenkin ensimmäisten pelikierrosten aikana. Tämä on ymmärrettävää, eikä siitä tarvitse stressata kenenkään.

– hienosti tämä kesä on mennyt tässäkin suhteessa, kiitos teille pelaajille ja valvojille

Kapteeni

Harri Kangasniemi