Naiset ja Tytöt Golfaa tapahtuma

NAISET & TYTÖT GOLFAA -kampanja hurmasi niin osallistujat kuin järjestäjätkin.

Kampanjaan osallistui Suomessa yhteensä 30 golfseuraa. Suomen golfliiton puolesta järjestettiin somemainonta ja give away – tuotteita osallistujille. Projektin tavoitteena on saada lisää naispelaajia golfin pariin. Projektissa naisia houkutellaan lajin pariin uudenlaisella tavalla, jossa korostuvat yhdessä tekeminen ja oppiminen, vahva sosiaalinen liima ja positiivinen kannustava ilmapiiri.

Kampanja onnistui Kokkolassakin naistoimikunnan toimesta erinomaisesti. Tapahtumapäivään 11.6 ilmoittautui 31 osallistujaa, mutta lopulta tapahtumapäivänä paikalla oli 20 naista ja yksi tyttö. Tapahtumapäivän ohjelmassa oli kahvittelua, golfin esittelyä harrastuksena, golfyhteisöön tutustumista, lajikokeilua sekä rangella että lähipelialueella alku- ja loppuverryttelyineen. Tällainen malli, jossa  matalan kynnyksen tutustumistilaisuuden jälkeen tarjottiin ihan oma intensiivikurssi green card – suoritusta varten, toimii naisille ehkä paremmin kuin muutaman tunnin pikakurssi.

Jo tapahtumapäivän aikana muodostui mahtava yhteishenki osallistujien ja vetäjien  kesken. Tällainen yhteenkuuluvaisuuden tunne on tutkimustenkin valossa  tärkeää etenkin naisille, kun he miettivät golfharrastuksen aloittamista.

Tapahtumapäivään osallistuneista naisista 8  osallistui heti seuraavalla viikolla intensiivikurssille, joka sisälsi 3 kertaa 2 tuntia pron opetusta ja lisäksi naistoimikunnan järjestämää oheistoimintaa mm. palautekeskustelua, venyttelyä sekä silmä- ja aurinkolasimuodin esittelyä. Kurssin jälkeen järjestimme heille kummikierroksia ja kentällä tulemme näkemään 8 golfkärpäsen puremaa uutta naisgolfaria.

Alla kuvia tapahtumasta: