Uuden Kapteenin tervehdys

Olen Keijo Myllymäki, johtokunnan valitsema Kokkolan Golfin uusi Kapteeni. Otin tarjotun tehtävän mielelläni vastaan ja kiitän johtokuntaa saamastani luottamuksesta.

Varmasti suurelle osalle seuran jäseniä olen tuntematon henkilö, joten kerron hieman kuka olen ja mistä tulen. Olen 62 vuotias, eläkkeestä nauttiiva veturinkuljettaja. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi poikaa, jotka molemmat asuvat muualla. Olen myös kolmen lapsen vaari. Golf on meillä koko perheen harrastus.

Golfharrastukseni aloitin noin 15 vuotta sitten. Talvisin harrastan keilailua. Työuran jälkeen on ollut aikaa harrastaa golfia kesäisin liki täysipäiväisesti. Seurassa olen edustanut muutaman vuoden johtokunnassa, senioritoimikunnassa ja seuratuomarina. 

Golfissa pelaamisen ja liikunnan lisäksi on parasta sen sosiaalisuus ja lajin myötä tulevat uudet tuttavuudet ja jopa ystävyydet. Kierroksen aikana ehtii pelikavereihin tutustua melko hyvin ja muodostuu myös omia peliporukoita, jonka kanssa on hauska pelata ja viettää aikaa. Näin on käynyt myös oman golfurani aikana.

Muutimme 2006 Oulusta Kokkolaan, joten en tuntenut juuri ketään golfpiireistä, kun lajin pariin lähdin. Parin ensimmäisen vuoden aikana tästä syystä kierrokset jäi vähiin. Aloittelijana kun ajattelee, että kaikki muut on niin hyviä, ettei rohkea lähteä tuntemattomien seuraan pelaamaan. 

Seuran kapteenin tehtävä on omalta osaltaan olla tukemassa aloittavia golffareita. Kummitoimintaa voisimme kehittää ja kurssin käyneistä ”otettaisiin koppi” heti kurssin jälkeen. Vaikka golf on yksilölaji, on erittäin tärkeää kokea kuuluvansa joukkoon ja ympäriltä löytyy ymmärrystä, tukea ja huomioimista, sillä kaikki olemme joskus olleet aloittelijoita. 

Olen pitänyt kahtena kesänä naistoimikunnan järjestämän etiketti- ja sääntöillan. Näitä voisi pitää jatkossakin ja suunnata niitä aloittaville ja muillekkin kertausta toivoville pelaajille. Etiketin ja perussääntöjen tuntemus on kaikkien golffareiden perusoppeja. Kun nämä tiedot hallitaan, osataan huomioida kanssapelaajat, pidetään upeasta kentästämme hyvää huolta, pelaaminen on turvallista sekä sujuvaa ja kaikilla on mahdollisuus nauttia pelaamisesta hyvällä fiiliksellä.

Näihin peliin ja pelaamiseen liittyviin asiohin palataan lähempänä kauden alkua.


Toivon, että olen helposti lähestyttävä Kapteeni ja pyrin toimimaan ikäänkuin luottamusmiehenä pelaajien ja seuran johdon sekä johtokunnan välillä.

Kapteenin viestikapula on vaihdettu ja haluan kiittää Kangasniemen Harria tekemästäsi työstä Kokkolan Golfin hyväksi. Hyvää kauden alun odotusta kaikille seuran jäsenille!
Keke
keijo.myllymaki@anvianet.fi
0400 683 308